Om Bluapple


Bluapple är en smart och innovativ produkt som snabbt etablerat sig hos miljömedvetna konsumenter som vill spara pengar och miljö genom att förlänga hållbarheten på frukt och grönsaker.

Snabba fakta om Bluapple.

- Förlänger hållbarheten på frukt & grönsaker

- Enkel att använda – direkt ur förpackningen

- Påfyllningsbar med Bluapple refillkit

- Säker & beprövad teknik

- Spara pengar & miljö

läs mer & köp Bluapple här.


 

Bakgrund

Under mognadsprocessen avger frukt och grönsaker naturligt gasen eten (även kallad etylen).
Etenet fungerar som ett växthormon som påskyndar mognaden hos frukter och grönsaker men även hos blommor och träd osv.  Kanske har du hört att du kan placera en avokado i en påse med äpplen om du vill att den skall mogna snabbare?

Odlare och transportörer har länge känt till etenets negativa effekter och därför utvecklat metoder för att skydda varorna och förlänga hållbarheten så att vi kan handla fräscha frukter & grönsaker i butiken.

Hur fungerar det?

Bluapple använder en säker och beprövad teknik som använts professionellt i åratal för att ta bort etengas.

Varje Bluapple innehåller en utbytbar påse (refill) med ett granulat som har förmågan att absorbera och ta bort etenet, vilket hjälper till att förlänga hållbarheten och bevara näringsämnen i frukt och grönsaker.

 
Påsen varar i tre månader och byts därefter enkelt ut mot en ny refill.
Hos din återförsäljare kan du köpa " Bluapple 1-års refillkit" med refiller till ett helt års användning av två Bluapples.

 läs mer & köp bluapple här.

Vad är hemligheten?


Många frågar hur det går till och varför det fungerar. Det skall vi avslöja här och nu. Bluapple är specialdesignad och patenterad för sitt ändamål. Den är tillverkad av plast som är säker för kontakt med livsmedel och bär därför "glas och gaffelsymbolen".

Inuti Bluapple ligger en påse som är fylld med ett granulat. Tack vare Bluapples design kommer etengasen i kontakt med påsen och granulatet, vilket leder till själva huvuduppgiften, att fånga upp och ta bort etengasen. Många frågar vad granulatet består av och hur själva processen fungerar. Granulatet vi använder i Bluapple består faktiskt bara av tre ingredienser.

Naturlig Zeolit

Huvudingrediensen i Bluapple är naturlig Zeolit (84%). Zeolit är en samling mineraler som namngavs av den svenske mineralogen Axel Cronstedt år 1756. Dessa används idag inom många områden, som exempelvis absorbering av gaser, vattenrening, luftrening och i vissa kosttillskott för detox av tungmetaller. I Bluapple är den primära uppgiften att fånga upp etengasen. Två andra positiva effekter som vi får på köpet är att Zeolit har förmågan att ta bort dålig lukt och kontrollera luftfuktigheten.

Vatten

Granulatet innehåller också vatten (10%), som används för att binda samman de tre ingredienserna.

Natriumpermanganat

Den tredje ingrediensen är natriumpermanganat (6%). Natriumpermanganat är ett salt med oxiderande egenskaper som används bland annat för att rena dricksvatten. I Bluapple används natriumpermanganatet för att ta bort etengasen efter att den fångats upp av Zeoliten.

 läs mer & köp bluapple här.